Foto:
Google Earth (Copyright imagery sources)
No items found.

Når 2G-nettet slukkes, vil tusenvis av garasjer slutte å åpne

Telenor og Telia har varslet at de vil slukke 2G-nettet i 2025. Mange garasje­port­åpnere vil da slutte å fungere. Slik unngår dere opphold i portåpningen i garasjen deres.

Hvorfor påvirker 2G-nedstengningen garasjeåpningen?

En GSM-garasjeportåpner er en type portåpner som bruker mobiltelefonnettet til å åpne garasjeporten. Disse enhetene fungerer ved at du sender en melding eller ringer fra mobiltelefonen for å åpne porten, noe som har gjort dem svært populære på grunn av deres pålitelighet og brukervennlighet.

Utfordringen er at mange av disse garasjeportåpnerne kun støtter 2G- og 3G-nettverk. 3G-nettet ble avviklet i 2020, og når 2G-nettet slukkes i 2025, vil disse enhetene ikke lenger fungere.

Hvorfor stenges 2G-nettet?

Mobiloperatørene tar beslutningen om å fase ut eldre mobilteknologier basert på forretningsmessige og tekniske vurderinger. 2G-nettet er basert på eldre teknologi som ikke lenger møter dagens krav til mobilkommunikasjon. For å kunne tilby raskere og mer pålitelig kommunikasjon via nyere teknologier som 4G og 5G, ønsker mobiloperatørene å frigjøre frekvensområder og ressurser.

Det er også verdt å merke seg at mange enheter som fortsatt bruker 2G-nettet, som eldre GSM-garasjeportåpnere, blir stadig mer foreldet og erstattes av nyere teknologi. Behovet for å opprettholde 2G-nettet minsker derfor gradvis.

Hva bør eiere av eldre GSM-garasjeportåpnere gjøre?

For å sikre at garasjeportåpneren deres fungerer etter 2025, bør dere undersøke om enheten støtter 4G- eller 5G-nettverk, eller om den kan kommunisere via Wi-Fi eller Bluetooth. Portleverandøren deres bør kunne gi dere denne informasjonen, og i noen tilfeller kan dere også finne svar i bruksanvisningen.

Dersom enheten kun støtter 2G/3G, vil den ikke lenger fungere etter at 2G-nettet slukkes. Selv om det kan innebære en kostnad, vil det være nødvendig å oppgradere eller erstatte enheten for å sikre at både beboere og bedrifter fortsatt har tilgang til garasjen.

Fordelene med å oppgradere til Parqio

Hvis garasjen deres blir påvirket av 2G-nedstengningen, anbefaler vi å oppgradere til Parqio-systemet. Parqio bruker 4G/5G-nettverket, noe som gjør det fremtidssikkert.

Når garasjen er oppgradert med Parqio, kan brukerne selv velge hvordan de vil åpne porten – enten automatisk, via en app, eller ved oppringning. Garasjeansvarlig kan også aktivere at brukere kan dele tilgang med gjester. En egen, brukervennlig administrasjonsløsning gjør det enkelt å legge til brukere og få oversikt over hvem som har tilgang til garasjen til enhver tid.

Kampanje ut 2024

Vi tilbyr oppgradering av 2G-garasjer til en redusert pris ut 2024. Besøk kampanjesiden for mer informasjon.

Parqio er en rask, enkel og kostnadseffektiv oppgradering av fellesgarasjen som ikke berøres av at 2G-nettet slukkes.

2G-nedstengingen

2G kampanjetilbud

  • Oppgradering av 2G-garasjen med Parqio før 2G-nettet stenges.
  • 20% rabatt for Parqio grunn­abonnement første året.
  • Gjelder kun garasjer med 2G.
  • Gjelder kun ved bestillig i 2024.
  • Til kampanjen